Skip to content

Zwevende dekvloer isolatie

Strak vakmanschap

Zwevende dekvloer isolatie

Het isoleren van een zwevende dekvloer is een effectieve manier wanneer je contact- en luchtgeluid wil voorkomen. Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem in gedeelde woning, kantoorpanden en vrijstaande woningen, maar ook in fabrieken. Het isoleren van de zwevende dekvloer kan dit probleem verhelpen. Dit komt doordat een zwevende dekvloer geen direct contact maakt met de wanden. Hierdoor kunnen trillingen van geluid zich niet verplaatsen naar de aangrenzende wanden. 

Kosten van een zwevende dekvloer isolatie? Vraag een offerte op maat aan.

Jarenlange ervaring

Waarom een zwevende dekvloer isoleren?

Zoals hierboven al genoemd zorgt het isoleren van een zwevende dekvloer voor minder geluidsoverlast. Een laag isolatie helpt om geluidsoverdracht van stemmen en voetstappen tegen te gaan. Daarnaast zorgt een laag isolatiemateriaal in de dekvloer ook voor een thermisch voordeel. Door de isolatie die onder de vloer wordt aangebracht kan koele lucht vanuit de kruipruimte of vanuit de bodem niet de woning in trekken. Dit zorgt er dan weer voor dat er een constantere temperatuur in de woning is waardoor het wooncomfort verbeterd. 

Een team vakmensen

Onze werkwijze bij het isoleren van een zwevende dekvloer

Onze gestroomlijnde en consistente werkwijze is dé sleutel tot het bereiken van een vakkundig afgewerkte strakke en egale zwevende dekvloer isolatie. Je bewandelt samen met ons deze doelgerichte aanpak. Zo kunnen wij jouw project tot een succesvol einde brengen. Allereerst, beginnen we met een grondige voorbereiding. Als resultaat kunnen we daarna feilloos onze route volgen. Hierbij, voeren we een zorgvuldige inspectie uit, waarbij we eventuele oneffenheden en beschadigingen aanpakken. Vervolgens zal ons ervaren team de isolatielaag aanbrengen. Wat betreft de isolatielaag, houden we uiteraard rekening met de vereiste dikte en nauwkeurigheid. Ten slotte zetten we de laatste stap in het proces, namelijk de afwerking van de cementdekvloer. Met behulp van geavanceerde technieken en gereedschappen zorgen we voor een strakke en egale afwerking. Kortom, bij Van Berlo Cementdekvloeren staan we garant voor kwaliteit, professionaliteit, precisie en toewijding. Daarom zeggen wij: aan de slag!

Vragen over een zwevende dekvloer? Wij staan je graag te hulp met advies op maat.

Ontdek onze mogelijkheden voor een zwevende dekvloerisolatie

Wat zijn de toepassingen voor een zwevende dekvloer?

De isolatie van zwevende dekvloeren kan (grofweg) in drie verschillende toepassingen worden onderscheiden. Wij adviseren graag welke toepassing het meest geschikt is voor jouw situatie, afhankelijk van het gewenste resultaat. Daarom de vraag: voor welke toepassing ga jij?

Gewenste hoogte

Bereik de juiste hoogte zowel praktisch als economisch verantwoord met een zwevende dekvloer isolatie.

Gewenste hoogte

Bereik de juiste hoogte zowel praktisch als economisch verantwoord met een zwevende dekvloer isolatie.

Afwerking

Magazijnen, technische ruimtes en garages worden vaak van zwevende dekvloer als afwerkvloer voorzien.

Afwerking

Magazijnen, technische ruimtes en garages worden vaak van zwevende dekvloer als afwerkvloer voorzien.

Ondergrond

De dekvloer wordt hier gestort als ondergrond voor de later aan te brengen afwerking zoals hout, tegels of tapijt.

Ondergrond

De dekvloer wordt hier gestort als ondergrond voor de later aan te brengen afwerking zoals hout, tegels of tapijt.

3 stappen voor een succesvolle zwevende dekvloer isolatie

Waarom je juist bij ons moet zijn voor een goede zwevende dekvloer isolatie? Dat is heel simpel. Zo doen Randy en Linda van Berlo er sinds 2012 al iedere dag alles aan om iedere cementdekvloer zo strak mogelijk op te leveren. Dit doen wij door middel van onze eigen werkwijze die volgens 3 stappen verloopt:

Cementdekvloer prijs

Voorbereiding

Allereerst beginnen wij bij aankomst op locatie met het mengen van de grondstoffen tot een mooie, egale mortel. Daarna wordt ons volautomatisch systeem aan de waterleiding gekoppeld. Tegelijkertijd worden de juiste hoogtes met onze laser ingesteld. Hierbij worden mogelijke obstakels blootgelegd. Vervolgens staat het licht op groen om te beginnen met storten.

Cementvloer leggen

Uitvoering

Aan de slag! Het is zover; het storten van de zwevende dekvloer isolatie kan beginnen. En eerlijk gezegd doen wij dit misschien nog wel het liefst. Zo doen wij er vanuit ons strakke vakmanschap alles aan om de mortel zo strak én egaal mogelijk te verspreiden over de gehele ruimte. Echter, een perfecte afwerking mag natuurlijk niet ontbreken. Daarom wordt hier nog extra aandacht aan besteed.

Zandcementdekvloeren

Afwerking

Wij vertrekken niet bij je (nieuwe) stulpje voordat alles tot in de puntjes is afgewerkt. Hierbij worden alle kozijnen en pijpen netjes afgedaan. Bovendien wordt het afval zorgvuldig opgeruimd en dan staat niets je meer in de weg om je bouwproject te vervolgen. Dankzij deze efficiënte werkwijze kun je gegarandeerd jarenlang genieten van jouw zwevende dekvloer van Van Berlo Cementdekvloeren.

Wat zijn de kosten van een zwevende dekvloer? Binnen 24 uur een offerte op maat.

Veelgestelde vragen over zwevende dekvloer isolatie

De isolatie die onder de zwevende dekvloer geplaatst moet worden is afhankelijk van je gewenste isolatiewaarde. Er zijn verschillende materialen waaruit je kan kiezen die een andere RD-waarde hebben. Zo kun je onder andere kiezen voor:

  • Glaswol
  • Steenwol
  • PIR

Het isoleren van een zwevende dekvloer zorgt ervoor dat u minder geluidsoverlast ervaart. Daarnaast heeft het ook voordelen voor de thermische isolatie van uw woning. 

Voor een vloer op de zwevende dekvloer heeft u een aantal mogelijkheden. U kunt de dekvloer afwerken met bijvoorbeeld tegels, laminaat of tapijt.

De prijs voor een zwevende dekvloer wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Hoe dik wordt de vloer, hoeveel vierkante meters is de vloer en moeten er nog extra additieven worden toegevoegd? Wilt u weten wat een zwevende dekvloer voor u kost? Vraag dan snel een offerte aan en ontvang hem al binnen één werkdag. 

De laag isolatiemateriaal die u onder de dekvloer moet aanbrengen is afhankelijk van uw wensen. Wilt u een vloer met een hogere RD-waarde dan zult u een dikkere laag isolatiemateriaal moeten plaatsen, hierbij moet u ook nadenken over de beschikbare ruimte. Hoe dikker de laag isolatiemateriaal is hoe hoger de vloer uiteindelijk wordt.